Tech

Chatelj közeli idegenekkel

Ha már meguntad a sok ismerőst, és inkább új emberekre vágynál, a Yobongo a neked való alkalmazás.

Az alkalmazás alapötlete az, hogy az emberek – ha épp elvesztegetni való idejük van – szívesen beszélgetnének akár vadidegenekkel is – erre szolgált tökéletes bizonyítékül a ChatRoulett, ahol véletlenszerűen videobeszélgethettünk emberekkel.

Igen ám, de ami megfejeli ezt és igazán jó ötletté teszi a dolgot, hogy kizárólag a környékről gyűjti be a Yobongo-felhasználókat. Hiszen annak valóban semmi értelme nem lenne, hogy egymás után olvassuk a szingapúri és a chicagoi ismeretlenek megszólalásait. Egyrészről lehet, hogy nem is értenénk a nyelvet, másrészről megfelelő felhasználósűrűség esetén akár csak a saját kerületünk vagy akár néhány háztömb távolságon belülről kerülnének be a chatpartnerek.

Mivel a fénykép kötelező – és jobb esetben az ember a saját arcát tölti fel ilyenkor – az is előfordulhat (legalábbis az ötletgazdák reményei szerint), hogy a korábban vadidegen emberekkel akár a való életben is összefuthatunk és felismerhetjük egymást.

A program eddig 140 fős zárt béta-tesztjét élte, most azonban élesítették három amerikai nagyvárosban – most tehát extrán jó lehet San Franciscóban, New Yorkban vagy a texasi Austinban élni.

A béta-teszt statisztikái egyébként meggyőzőek: a felhasználók 80 százaléka naponta bejelentkezett. Olyannyira, hogy az átlagosan napi 10 bejelentkezés átlag napi 30 hozzászólást jelentett.

AJÁNLOTT LINKEK:

Yobongo az iPhone-ra – angolul (Gizmodo)
Beszélgess vadidegenekkel – angolul (Mashable)
A Yobongo átmegy igazi bétába – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik