Tech

Az Apple a kínai hamisítók múzsája

Ezt sugallják azok a távol-keleti gyártók, amelyek számos iPadre hasonlító tablettel rukkoltak elő a hannoveri számítástechnikai és informatikai szakkiállításon.

Az érintőképernyők és az Apple-nél megszokott alumíniumburkolatok mellett a kiegészítők – például a billentyűzetek és az USB-kábelek – között is megjelentek azok az utánzatok, amelyek nevükben, illetve kialakításukban Apple-termékre hasonlítanak, azonban mégsem egyértelmű, hogy hamisítványokról lenne-e szó.

Ilyen kétes termékeket a CeBIT-re egyébként sem engednének, azonban a délnyugat-kínai cégek pult alól kínált katalógusaiban láthatók az eredetihez jobban hasonlító másolatok is. Ezeknek az iPad-klónoknak mentségére legyen szólva, hogy az Apple csupán szerdán jelentette be a kamerával szerelt új táblagépének piacra dobását, Kínában viszont már hónapok óta létezik kamerás, illetve két SIM-kártya fogadására alkalmas változat.

A táblagépek piaci növekedését mutatja, hogy több tucatnyi beszállító árulja az Apple kütyüihez méretezett kiegészítőket. Éppen ezért az iPad 2 bejelentését az újságíróknál is jobban azok a gyártók várták, amelyek standjaikon már a kamerás változathoz való védőtokokat kínálják.

Jóllehet az Apple Hannoverben nem képviselteti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik