Tech

Újítások az Apple szoftvereinél is

Az iPad2 árnyékában megjelent az iTunes 10.2-es verziója és kiderült néhány részlet az iOS 4.3-ról is.

Azok számára, akik szeretik mindig az aktuálisan legfrisebbet használni, itt egy jó hír: szabadjára eresztették az iTunes 10.2, melyet – ha valaki lusta lenne elmászni az upgrade gombig – innen lehet letölteni. Egyelőre az egyetlen jelentősebb újításnak az iOS4.3 támogatás tűnik.

Rátérve az iOS 4.3-ra: a fejlesztők már hónapok óta dolgozhatnak ennek béta verziójával, úgyhogy az biztos, hogy nem lesz egy olyan méretű frissítés, mint akár csak a 4.2. Azonban ennek ellenére jobb teljesítményre lehet számítani.

Például a JavaScript kétszer olyan gyorsan fog tudni lefutni az iOS4.3-mal felszerelt eszközökön és különböző tartalommegosztási funkciók is sokkal simábban fognak működni. Ami azonban sokkal izgalmasabbnak tűnik, hogy az Apple végre tanul az Android 2.2-től és lehetőséget biztosít arra, hogy a 3G kapcsolatot felhasználva bármely 4.3-as eszköz személyes WiFi HotSpottá alakuljon. Magyarul tényleg nem lesz már olyan, hogy ne haragudj, ne vagyok netközelben.

Az iPad felhasználók pedig azért várhatják a frissítést, mert az megjavítja, amit a 4.2 elrontott: az oldalsó gombot. A régebben orientációs-zárként használt oldalsó gomb az iOS4.2 óta már csak egy némító-gomb, ugyanúgy, mint az iPhone-nál. S míg az iPhone-nál ez teljesen logikus, az iPadnél inkább kényelmetlen. Az iOS4.3-ban – az Apple-től teljesen karakteridegen módon – a felhasználóra lesz bízva, hogy orientációs zárként vagy némító kapcsolóként szeretné használni az oldalsó gombot.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az Apple elérhetővé teszi az iOS 10.2-t – angolul (Engadget)
iTunes 10.2 – angolul (Gizmodo)
Újdonságok az iOS 4.3-ban – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik