Tech

Ki a legszebb tablet a vidéken?

Most, hogy megjelent az iPad 2, nincs menkvés. Összeeresztjük a konkurenciával és az előddel.

A jelenleg a kifutón lévő tabletek az Apple két gépén kívül az Android Honeycomb élharcosa, a Motorola Xoom; a webOS 3.0-t futtató HP TouchPad; és az Android alkalmazásokat nemrég engedélyező BlackBerry Playbook.

Saját magához képest az Apple fejlődött is meg nem is. Az iPad 2 a sima iPadhez képest ugyanis csak egy korszerűsítés, de nem formabontásnak bizonyult, ami valahol annak ellenére csalódás, hogy a pletykák és az előzetes várakozások is erről szóltak. Valóban sokkal vékonyabb (az eddigi 13,4 helyett már csak 8,8 mm), szebb és sok szempontból (mobil antenna, memória mérete, giroszkóp megléte) erősebb, ugyanakkor az elülső és hátsó kamerák beszerelésén túl például nem lett szebb (nagyon felbontású) a kijelző.

És ha már felbontásnál tartunk, abban veri (1024×768 helyett 1280×800) a Motorola Xoom, az első széles körben árusított tablet, amely Android Honeycomb operációs rendszert futtat. De például a processzor órajelét tekintve is erősebb ez utóbbi.

A HP TouchPad és a BlackBerry PlayBook az előzőek mellett nem rendelkezik kiemelkedő tulajdonsággal, ők tehát az átlagember számára felejthetőek. Pláne, hogy még meg sem jelentek.

Ha tehát valaki most vette volna rá magát tablet vásárlására, marad a Xoom és az iPad 2. A döntés pedig nem nehéz, csak mélyen magunkba kell nézzünk. Amennyiben geekek vagyunk vagy kifejezetten munkaeszközre vágyunk, akkor a Xoom és a Honeycombra optimalizált alig 100 alkalmazásra van szükségünk. Amennyiben teljesen átlagos felhasználónak tartjuk magunkat, akkor irány az iPad 2 több, mint 65 ezer appje a nekünk való.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tablet-összehasonlító infografika – angolul (Mashable)
Részletes összehasonlítás – angolul (Engadget)
iPad 2 kontra iPad – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik