Tech

Processzor bármely áron

Az idei év számos kötelező játékkal szolgál még, de ahhoz egy megfelelő teljesítmény is kell. Itt minden pénztárca megtalálja a párját.

Mert attól, hogy az ember szeret játszani, ráadásul a kor legjobb játékaival, az még nem jelenti azt, hogy azzal is tisztában van, hogy melyik a legalkalmasabb proci arra, hogy ezen szenvedélyének gond nélkül tudjon hódolni.

A Tom’s Hardvare éppen ezért árkategóriánként összegyűjtötte a legjobb procikat ár/érték szempontjából. S míg ők az Egyesült Államokban kapható lapkák ottani árával számoltak, meglepő módon a legtöbb esetben a hazai árak sem tértek el (nagyon).

A felsorolás 80 dollárnál (kb 16 ezer forintnál) kezdődik az Athlon II X3 450-essel, ami a második leggyorsabb három magos processzor a piacon, s míg a család 635-ös számmal rendelkező tagja a leggyorsabb, az a 20 dollárnyi különbség épp elég ahhoz, hogy ár/értékben mégiscsak a 450-es nyerjen.

A középkategóriás CPU-k közül a Phenom II X4 955 Black Edition a győztes 140 dolláros (kb 28 ezer forintos) árával; míg az ár/érték verseny legdrágább nevezője a 225 dolláros (45 ezer forintos) Core i5-2500K, ami már egy Sandy Bridge alapú processzor.

Ennél drágábban is lehet kapni – ott van például az i7-2600K 330 dollárért -, azonban ott már a technológia frissességét vásárolja meg az ember, nem a valódi teljesítménybeli különbséget.

AJÁNLOTT LINKEK:

A teljes februári lista – angolul (Tom’s Hardware)
A leggyorsabb procik a legalacsonyabb áron – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik