Tech

Hatással van a mobil az agyra

Egyesek szerint rákot okoz, mások szerint nem. Ami most kiderült, hogy hatása, az van.

Azok a frekvenciák és a sugárzás erőssége még mindig nem volt elég sokáig használatban ahhoz, hogy rendes hosszú-távú kutatások álljanak rendelkezésünkre. Persze az is lehet, hogy a mobil-gyártók lefizetik a tudósokat, hogy ne szolgáljanak eredményekkel. Lehet, hogy a következő 30-40 évben mind agydaganattal dőlünk el – de az is lehet, hogy szuperképességekre teszünk szert. Az utóbbi nyilván jobb lenne.

Mivel amúgy is átjárnak minket a rádióhullámok, jogos feltételezés lehetne, hogy a mobilokból származó hullámok sem hatnak ránk annyira. Pedig egy friss kutatás szerint az agy aktivitása 7%-kal megnő ott, ahol az antenna a legközelebb van hozzá.

Hogy ez mit jelent? Pontosan ennyit – sajnos egyelőre még a tudósok sem jöttek rá arra, hogy ez az aktivitás jó, rossz vagy semleges hatású. Az azonban nem elhanyagolható, hogy végre valahára valamilyen eredménnyel szolgálnak a mobilok és az agyak kapcsolatáról folyó kutatások.

A szerkesztőség egyébként saját tapasztalatában úgy találta, hogy a mobilozás az agy azon részét aktiválja, amely a szobában való körbe-körbe járásért felel.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik