Tech

Nincs már messze a Google zenei szolgáltatása

A Motorola Mobility vezérigazgatója szólta el magát és fecsegte ki a várható indulás napját.

Sanjay Jha a Guardiannek adott interjújában a Motorola egyik zászlóshajójáról, a Xoom nevű tabletjéről beszélt, amely a Google kifejezetten táblagépekre tervezett, Honeycomb nevű operációs rendszerét futtatja. Az interjú során a Google Mobile szolgáltatásairól is szólt, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy érdemes megnézni, hiszen van egy videó szolgáltatása, van egy zenei szolgáltatása… pontosabban lesz egy zenei szolgáltatása.

A sok kis morzsa, amit a Google és partnerei elejtettek egyre biztosabban utalnak arra, hogy a Google Music az Android Honeycomb-mal együtt fog indulni, sőt, jelenleg az embernek az a benyomása, hogy jelentősen fog támaszkodni az új operációs rendszerre és az ilyennel rendelkező tableteket használókra.

Ezzel szembemenő pletykák viszont arra utalnak, hogy annak ellenére, hogy a Google szeptember óta tárgyal zenei kiadókkal, a zenei ipar legrosszabbul megtartott titka egyhamar nem lesz az iTunes konkuenciája.

A zenei ipar problémája a Google ötletével épp az, ami a felhasználóknak valószínűleg nagyon is bejönne az iTunes-szal szemben: miszerint a zene megvásárlása után egy felhőben tartott, digitális “szekrényből” a felhasználó bármely eszközére rátölthető és meghallgatható.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Honeycomb-mal debütál a Music? – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik