Tech

Alkalmazással az alvás ellen

Ezzel az alkalmazással senki nem fog többet a volán mögött elaludni.

Az emberi agy egészen elképesztően működik. Ha egy szituációt veszélyesnek ítél, telepumpálja a testünket adrenalinnal, hogy ideiglenesen emberfeletti reflexekkel, erővel és kitartással bírjunk. Ha véletlenül egy túl forró felülethez érünk, már azelőtt elkapatja velünk a kezünket, mielőtt tudatosulna bennünk, hogy milyen veszély közelében voltunk.

De elég betenni a volán mögé éjjel kettőkor az autópályán egy jól befűtött kocsiban, és gond nélkül úgy ítéli meg, hogy egy 130 km/h-s szundi egészen jó ötlet.

Az ember a történelem során persze a saját agya ellen is számos alkalommal síkra kelt, és ezt a hagyományt folytatja az Anti-Sleep Pilot nevű alkalmazás. Néhány személyes információ megadása mellett az app összeszedi azt az infót, amit tud – például GPS-en keresztül a sebességet, a telefon órájából a pontos időt stb. – és ezekből táplálkozva próbálja megállapítani, hogy mennyire objektíven szemlélve mennyire jó ötlet tovább vezetnünk.

Cserébe a gép segítségéért a fejlesztők 20 dollárt (cirka 5000 forintot) kérnek, ami nem kevés egy alkalmazásért, azonban azoknak, akik tudnak arról, hogy rendszeresen vezetnek fáradtan/éjjel, biztos hogy megéri a befektetés.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (MobileCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik