Tech

Digitalizálja az írást a szuperszonikus toll

A Qualcomm találmánya képes a papírra vetett gondolatokat a képernyőre vinni, sőt, akár egyenesben lefordítani egy másik nyelvre.

Az ötlet egyszerű: egy műanyag borításon belül elhelyezünk egy golyóstollat (avagy, ha nincs szükségünk tintára, egy műanyag szálat) és a mobilkészülékben található mikrofont pedig úgy kalibráljuk, hogy az eszköztől akár 30 centire is érzékelje az írás által keletkező rezgéseket.

Némi kalibráció után a rezgéseket az erre kitalált szoftver a kütyü képernyőjén írásként jeleníti meg, következő lépésben pedig nyomtatott betűkké alakítja; azok számára, akiknek ez még nem lenne önmagában elég, pedig lefordítja egy másik nyelvre is.

Az eszköz újraértelmezheti a jegyzetelés fogalmát. A diákoknak nem kellene választaniuk a gyors, de későbbiekben kevésbé jól használható analóg és a jól átlátható, de lassabban felvehető gépelt jegyzetek között. Egyszerűen leírnák az általuk fontosnak tartott dolgokat, és a későbbiekben már a digitalizált, nyomtatott betűkből álló anyagból tudnának tanulni vagy azt megosztani diáktársaikkal.

AJÁNLOTT LINKEK:

További képek és részletek – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik