Tech

A Smithsonian a játékosokra bízza a kiállítás tartalmát

A világhírű múzeum 2012 tavaszán kiállítást nyitna az utóbbi 40 év számítógépes játékainak evolúciójáról.

De persze 40 év nem kevés idő – főleg, ha informatikáról és játékokról van szó. A múzeum pedig nem hagyna ki semmit, aminek ott a helye, amire emlékezni kell és ami felejthetetlen.

A Videojátékok művészete címet viselő kiállítás látogatóinak egy olyan élményt szeretnének nyújtani, amelyben a kezdetektől a modern kor játékaiig minden benne van, legyen szó grafikáról, játékélményről és irányíthatóságról. És persze arra a kérdésre is megpróbálna egy közelebbi választ adni, hogy művészetnek számítanak-e egyáltalán a számítógépes játékok?

A 40 év legfontosabb játékainak kiválasztását a múzeum pedig azokra bízná, akik a legjobban ismerik azokat: a játékosokra. Akinek van arról véleménye, hogy mi kihagyhatatlan – legyen szó a Mass Effect 2-ről, a Fallout vagy a StarCraft valamelyik részéről, a WoW-ról vagy a klasszikus SuperMarioról vagy Froggerről -, azonnal kattintson az Art of Videogames honlapjára, és szavazzon.

AJÁNLOTT LINKEK:

The Art of Videogames – angolul
További részletek – angolul (Smithsonian)
Te döntesz a kiállításról – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.