Tech

Készül az iPad2. Közeleg az iPad3?

Az Apple megkezdte az iPad, kamerákkal felszerelt második generációjának gyártását - semmi forradalmi nem várható.

Az új iPad keskenyebb és könnyebb lesz az első modellnél, és erősebb grafikus processzorral látják el. Legalább egy előlapi kamerát kap, amely lehetővé teszi majd videokonferenciák megtartását. Memóriája is nagyobb lesz, kijelzőjének felbontásán azonban nem változtatnak.

Összességében tehát az mondható el, hogy bár a hardware a kornak megfelelő elvárásokhoz igazodik – mégiscsak eltelt egy év az előző modell óta -, azonban semmi forradalmi nem várható.

2010 áprilisi piacra kerülése óta az iPadből 14,8 millió darabot adtak el, idén az Apple várakozása szerint 27 milliót értékesítenek belőle. Ilyen számok mellett pedig teljesen érthető, hogy a gyártó nem töri magát kutatás-fejlesztés terén.

S míg az áprilisi megjelenésig még másfél-két hónap, elindultak az iPad3 első pletykái, miszerint az Apple nem várja meg az egyéves megújulási ciklusát, hanem már ősszel új táblagéppel rukkolna elő, és várhatóan a forradalmi újítás – amit valljuk be, mindig várunk az Apple-től – ezen a gépen jelenhet majd meg.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hogy miért beszél mindenki az iPad3-ról? – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik