Tech

Így kell kinézzen egy touchpad

A HP legújabb alacsony költségvetésű g6 vonala bizonyítja a minimalisztikus design virágzását.

Az amúgy teljesen érdektelen és tudósításra nem méltó laptop család egyetlen tulajdonságával mégis figyelmet követel; illetve azt a kérdést kényszeríti ki elménkből, hogy ezt a fajta zseniális megoldást miért épp egy ilyen gazdaságos laptopban helyezték el?

Ugyanis a g6os touchpadje láthatatlan. A teljesen sima felszínt nem töri meg sem a szerkezet, se festék, az egyetlen dolog, amiből lehet következtetni, hogy a kilapított egér ott van, ahol, hogy a jobb- és a bal egérgomb felett szokott lenni.

A kis mélyedés, amely a bal felső sarkát jelöli a felszín alatt rejlő érzékelőknek egyébként nem azért van, hogy a laptopok világában kevéssé járatosakat elirányítsa, hanem hogy egyetlen gombnyomással – mit nyomással, érintéssel – ki- és be lehessen kapcsolni a touchpadet, hogy hosszass gépelések során véletlenül se nyúljunk bele a munkába.

A magunk részéről követeljük, hogy ez a megoldás általános legyen a net- és notebookok körében, de legalábbis, hogy a közép és felsőkategóriás HP eszközökön is elterjedjen.

AJÁNLOTT LINKEK:

További képek és részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik