Tech

Az egyszervolt.hu a legjobb gyerekoldal

A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjat a nemzetközi biztonságos internetnapon (Safer Internet Day) rendezett konferencia keretében adták át kedden Budapesten.
Kapcsolódó cikkek

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Szabó Máté vezetésével – és mások között Kósa Éva pszichológusnak, Mlinarics Józsefnek, a Magyar Tartalomipari Szövetség ügyvezető elnökének és Székely Hajnalkának, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnökének részvételével – felálló zsűri egyebek közt a jól elkülönülő életkori sávokat, az ennek megfelelő, külön használati módokat ismerte el. De az egyszervolt.hu a Facebookon megrendezett szavazás közönségdíját is elnyerte, és jogosult képviselni Magyyarországot az európai döntőben is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Rendezvény és Oktatási Központjában megrendezett konferencián a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért díjjal ismerték el a www.energiasuli.hu, a környezettudatos magatartásra való nevelésért díjjal pedig az erdojarojatek.cvn.hu internetes oldalt. Minőségi gyermek animációs tartalom különdíjban részesült a www.minimax.hu, a gyerekek nyelvi kultúrájának fejlesztéséért pedig a www.okosito.hu nyert különdíjat.

Egy európai felmérés szerint Magyarországon a 9-16 éves korosztály nagyon hasonló internethasználati szokásokkal rendelkezik, mint nyugat-európai társai; különbség abban mutatkozik, hogy a magyar gyerekek aktívabbak a közösségi oldalakon, ugyanakkor az átlagnál sokkal gyengébbek digitális írástudási ismereteik, szüleik pedig a legkevésbé tájékozottak az internet világában.

AJÁNLOTT LINKEK:

egyszervolt.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik