Tech

Az iPad félelme: Android Honeycomb

A Google bemutatta végre valahára elkészült, kifejezetten táblagépekre szánt operációs rendszerét.

S míg a 2010-es év vitathatatlanul az iPadé volt, azt is tudni kell, hogy a tabletek piaca nem egy verseny, hanem egy képzeletbeli háború és ezen a háború végkimenetelével kapcsolatban a Google azt a jelentős előnyt élvezte, hogy később indult, vagyis (elvileg) jobban fel tudott készülni.

Az Android 3.0 (más néven a Honeycomb) olyan – egyébként nagy közönségsikernek prognosztizált – táblagépeken mutatkozik be, mint a Motorola Xoom vagy az LG G-Slate; nekik már természetesen a tavasszal érkező iPad2-vel kell megmérettetniük magukat.

De persze ezt a virtuális háborút nem a hardver fogja eldönteni, hiszen az eszközök nagy vonalakban ugyanazokat a specifikációkat tartalmazzák, a vezetők között bármely különbség elhanyagolhatónak mondható – a döntő az operációs rendszer lesz.

Az új Android pedig nagyon figyelt arra, hogy funcionalitásban verje az Apple-t. Legyen szó az asztalról vagy az értesítő rendszerről, esetleg a valódi multitasking lehetőségekről. Mindemellett az iOS még mindig sokkal szebb, letisztultabb és egyszerűbbnek tűnik.

A háború igazán majd tavasszal folytatódik, az iPad2 megjelenése után.

AJÁNLOTT LINKEK:

Lépes méz ízű az új Android – angolul (Gizmodo)
A Honeycomb az Apple első igazi versenytársa – angolul (CrunchGear)
Öt dolog, amiben a Honeycomb jobb az iPadnél – angolul (lifehacker)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik