Tech

A Google szerint a Microsoft lop

A Google állítása szerint a Microsoft keresője, a Bing jobb híján szereti lemásolni a találatait.

A Google a következő kísérletet végezte el: beírt egy olyan (teljesen értelmetlen) kifejezést, amely egyik keresőben sem adott ki eredményt – például mbrzxpgjys, hiybbprqag vagy indoswiftjobinproduction. Majd a találat nélküli keresőszóra a Google-keresések között manuálisan beállított egy oldalt, kvázi azt mondva a Google-nak, hogy ez a kifejezés nem értelmetlen, hanem xy oldalra kellene mutasson. Ezek után az Internet Explorerrel (az Ajánlott Oldalak és a Bing eszköztár bekapcsolása után) cirka 20 alkalmazott rákeresett az adott értelmetlenségre és a korábban mások által beállított legfelső találatra kattintottak.

A Google állítása szerint 100-ból 7-9 találat néhány héten belül a Bingnél is az első helyre került, annak ellenére, hogy korábban a Bingnek ezeket az értelmetlen kifejezéseket senki nem tanította meg, vagyis mint a rossz tanuló a dolgozat során: lesett.

A Microsoft hivatalos válaszában leszögezte, hogy szerinte csak felesleges zajcsinálásról van szó a Google részéről, hiszen az teljesen természetes, hogy egy kereséssel is foglalkozó cég a lehető legtöbb forrásból próbálja összeszedni, hogy az egyes felhasználók mit tartanak értékesnek a kereséseik során. Tehát ha a Bing eszköztár és az Ajánlott Oldalak be vannak kapcsolva egy Internet Explorernél, természetesen innen is “tanul” a Bing, mintegy lényegtelen, hogy épp a Google vagy a Bing keresőjét használja valaki.

A nyilvános szópárbaj folytatódik, nyertes egyelőre nincs a láthatáron.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Google csalással vádolja a Binget – angolul (Engadget)
A Microsoft szerint nem másolnak semmit – angolul (zdNet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik