Tech

Egyéves az iPad

Steve Jobs pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az Apple táblagépét. Hogy mi történt egy év alatt?

Bő egy évvel ezelőtt még nagyban mentek a találgatások, hogy a hatalmas iPhone-ra emlékeztető eszközt vajon iSlate néven jelenítik-e meg; most pedig, hogy egy év alatt minden nagyobb gyártó kínál valamilyen tabletet, vagy tablet-netbook hibridet, már az iPad2-ről szólnak a pletykák.

Érdekes módon az elemzők nem érezték akkora újításnak az iPadet és az átlagos előrejelzés az egy év alatt eladható darabszámot 3,3 millióban jelölte meg világszerte. Nos, a 2010-es évben közel 15 millió iPad talált gazdára – és visszatekintve az a meglepő, hogyan tudták így alulbecsülni.

És ez az eladási szám csak nőni fog. Az Oppenheimer & Co. szerint 2014-ben teljesen reális, ha 115 millió tablet kerül eladásra.

A legfontosabb adat azonban az utóbbi egy évből, hogy az összes eladott táblagép 90%-a márpedig iPad. Minden konkurens újítás és fejlesztés ellenére az elsőként debütáló Apple-t nehéz lesz letaszítani erről a trónról, pláne úgy, hogy hónapok választanak el bennünket az iPad (minden bizonnyal korszerűsített) utódjától.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az iPad egy éve (infografika) – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik