Tech

Áram alatt világít a vezeték

Vajon kevésbé pazarolnánk a villamosenergiát, ha látnánk, amikor feleslegesen folyik?

A Dexim létrehozta ugyanis azt a telefontöltőt, amelyen az árammal együtt szaladnak a fények, bár nem az előbbi kérdés motiválta a foszforeszkáló kábel feltalálását. A gyártó úgy gondolta, hasznos lehet, ha az ember a telefon töltöttségének ellenőrzése nélkül is látja azt, mikor töltődött fel teljesen a készüléke.

A töltő egyelőre csak olyan Apple-termékekkel működik, mint az iPod vagy az iPhone. A fények akkor futnak a leggyorsabban, amikor a telefon a végkimerülés határán van és kétharmados töltöttségnél kezd lelassulni – feltöltött állapotban értelemszerűen megáll. De, hogy a Visible Green a nevéhez hű maradjon, az áramátvitel is megáll, hogy ne pazaroljunk.

Azonban az ötlet szélesebb alkalmazása esetén folyamatos emlékeztetőt kaphatnánk a kikapcsolt állapotban is energiát szívó készülékeinkről. Amíg azonban a tudósok a lakás teljes áthuzalozásának módját ki nem találják, addig beszerezhetjük ezt az Apple-kompatibilis töltőt 40 dollárért (mintegy 8500 forintért) az amazonról vagy a Dexim honlapjáról. Várható megjelenés februárban.

AJÁNLOTT LINKEK:

A vezeték szó szerint felvillanyozódik – angolul (CNN)
Visible Green töltő – angolul (Dexim)
A gyártó honlapja – angolul

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik