Tech

Az egér aljába épített kontroller

A Shogun Bros. úgy döntött, van elég hely a kezünk alatt, hogy egyből két eszköz elférjen.
Kapcsolódó cikkek

Gin és tonik, avokádó és pármai sonka – vannak olyan furcsa kombinációk, amelyek minden ízlés és logika ellenére egyszerűen tökéletesek. A Chameleon X-1 névre hallgató eszköz is ebbe a sorba szeretne tartozni: az irodai munka 8 órája után egyszerűen a hátára fordítva a kedvenc játékunkat kontrollerrel irányíthatjuk. Ha ez nem lenne elég, multimédiás távirányítóként is használható.

Az egyetlen ceruzaelemet igénylő eszköz – kellett a második elem helye, ne csodálkozzunk – egérként nagyon jól teljesít: a Shogun Bros gyakorlatilag egy 2002-es Logitech designt másolt le, és döntésükkel nem lehet nem egyetérteni. A probléma ott kezdődik, hogy az optikai szenzor is mintha 2002-ből érkezett volna; lassú és némileg pontatlan.

Játékkontrollerként az ember első ránézésre a gombokban és azok használhatóságában keresné a hibát, de a legnagyobb kényelmetlenség az egér formájából adódik. Egy lapos hátú irányító – attól függetlenül, hogy ehhez szokott mindenki – egyszerűen stabilabb fogást biztosít.

Összességében azonban a konstrukció legnagyobb hibája, hogy a ceruzaelem egy hét után elfárad, ami egy olyan korban, mikor már 2 évet is töltés nélkül bírnak az egerek, némileg fájdalmas. Ezt leszámítva azonban a Shogun Bros. elég közel került ahhoz, amit egy igazán minőségi all-in-one eszközként lehetne jellemezni és ezért a gyakran utazóknak (helytakarékossági megfontolásokból) gondolkodás nélkül ajánlható.

AJÁNLOTT LINKEK:

További képek és részletek – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik