Tech

Díjnyertes koncept telefon

A Line Phone egy újabb telefon, aminek tulajdonságairól még egy jó ideig csak álmodozhatunk.

Ahogy nevében is benne van, ez a kínai design-versenyt megnyert koncept elsősorban és szó szerint a vonalvezetésre helyezi a hangsúlyt.

Egyrészről mag a telefon is annyira vékony, hogy lapjára fektetve nem látszik belőle más, mint egy (fényes) vonal; másrészről – mint az a videóban is látható -, a legtöbb parancsot egyszerű vonal-húzásokkal lehet kiadni, legyen szó az üzenet elküldéséről vagy alkalmazások megosztásáról.

A (természetesen) érintőképernyő mellett a telefon oldala is érzékeny az érintésünkre: ujjunk mozgatásával nem csak a mappák között tudunk böngészni, hanem – és ez egy hatalmas ötlet -, az elküldendő SMS-t meg tudjuk állítani és vissza tudjuk hozni a képernyőre, ha esetleg valamit elfelejtettünk volna megírni.

A Line Phone az elképzelés szerint más, hasonló telefonokkal is képes lenne összeállni akár az alkalmi fájlmegosztás, akár egyre nagyobb méretű képernyők kedvéért.

A magunk részéről abszolút támogatjuk az ötletet, az egyetlen kivetnivalónk annyi lenne, hogy nem mernénk zsebrevágni a ránézésre törékeny kütyüt.

AJÁNLOTT LINKEK:

Gyönyörű telefon, valószínűleg sosem lesz valóság – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik