Tech

A vártnál jobb eredmények ellenére repül a Google feje

Eric Schmidt 10. éve töltötte be a Google vezérizgazgatói tisztségét - most lefokozták.

Az amerikai nagyvállalat negyedik negyedéves bevétele 8,44 milliárd dollárt tett ki, 26 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Nettó bevétele – amely már nem tartalmazza a partnerweboldalaknak kifizetett jutalékokat – 6,37 milliárd dollár volt, 29 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A vártnál jobb eredményekkel szolgáló a gyorsjelentés közzétételével egy időben jelentették be, hogy április 4-től Larry Page, a Google társalapítója veszi át a vezérigazgatói tisztséget Eric Schmidtől, Sergey Brin, a társaság másik társalapítója pedig a stratégiai projektekért és az új termékek kifejlesztéséért lesz felelős.

Schmidt a társaság elnökeként dolgozik tovább, és segíti tanácsadóként Page és Brin munkáját. A menedzsment összetételének megváltoztatása része annak a tervnek, amelynek értelmében áramvonalasítják a döntéshozatalt, egyértelműbben meghatározzák a választóvonalakat a kötelezettségek és felelősségek terén.

Az 55 éves Schmidt 2001 óta töltötte be a vezérigazgatói tisztséget. A választás azért esett akkor rá, mert a Google befektetői túl fiatalnak találták a két társalapítót, érettebb vezetőt kerestek. Brin és Page egyaránt 37 éves, mindketten 1973-ban születtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik