Tech

A felhő lesz az idei Cebit fő témája

Súlyponti témái pedig professzionális alkalmazások (prof), a fejlesztés (lab), az e-kormányzat (gov) és a lakossági alkalmazások (life) lesznek.

A rendezvény a szakmai látogatók mellett mostantól nagyobb hangsúlyt helyez majd nagyközönség, az érdeklődő felhasználók igényeinek kiszolgálására is, miután a vásár kizárólag szakmai seregszemlévé való átalakítására tett próbálkozás nem hozta meg a várt eredményt. Ezt elősegítendő az új elektronikus német személyigazolvánnyal, az ePerso-val rendelkezők ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

A március 1. és 5. között látogatható hannoveri Cebit vásár idei külön kiállítása a “Cloud Computing World” lesz 1500 négyzetméteren, amelyen többek között olyan nagyvállalatok képviseltetik magukat, mint a SAP, a Salesforce, a Siemens Enterprise, az Accenture, a Cisco, a T-Systems, az Intel, a Microsoft, valamint a Google.

A számítástechnikai felhőbe telepített szolgáltatások terén a vállalatok jelenleg még többnyire konzervatív politikát követnek, azaz leginkább csak szoftverhasználati szolgáltatásokat vesznek igénybe. Aggodalom tapasztalható még körükben az adatok biztonságos kezelése miatt. A vásár müncheni előzetes bemutatóján, a Cebit Preview rendezvényen a Kobil vállalat ezért bemutatott egy olyan alkalmazást, ami a vállalatok működése szempontjából kritikus információkat egy “adatszéfben” tárolja a számítástechnikai felhőben.

A számítástechnikai felhő megjelenésének köszönhetően a szuperszámítógépek ismét széles körű felhasználást nyerhetnek az informatikában. A felhasználók pedig csak az általuk igénybe vett szolgáltatások után fizetnek díjat. A számítástechnikai felhő alapjaiban alakítja át az informatikai szolgáltató ágazatot, de magát az alkalmazásfejlesztő szakmát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik