Tech

Online radír az online képek törlésére

Német szakemberek a jövőbeni kínos helyzetek elkerülése érdekében fejlesztettek egy szoftvert.

Az X-Pire szoftvercég kifejezetten a Facebook, a MySpace, és úgy általában a közösségi oldalak felhasználóinak ajánlja azt a szoftveres megoldást, amellyel bizonyos idő után automatikusan törölni lehet a neten megjelenített fényképeket.

Az időzárral ellátandó képeket a feltöltés előtt meg kell nyitni a kódoló szoftverrel, amely a képhez egy érvényességi kulcsot csatol. A kép minden egyes megjelenítése előtt a tárolt kulcs a szolgáltatáshoz rendelt központi adatbázisban ellenőrzi az érvényességet, így a tetszőlegesen beállított dátum letelte után kép tartalma többé nem jeleníthető meg.

Az előfizetéses szolgáltatás három hónapra 6,99 euróba (2 ezer forintba), egy évre pedig 23,99 euróba (6500 forintba) kerül.

A cég alapítója szerint a szolgáltatás elsősorban azoknak lehet hasznos, akik nem akarják folyton-folyvást felülvizsgálni online profilukat. A fejlesztők azonban azt is hangsúlyozzák, hogy a szoftverük nem jelenthet mindenre megoldást és azoktól sem véd, akik a netes tartalmat a világhálóról a saját gépükre mentik le.

AJÁNLOTT LINKEK:

X-pire.de – angolul

Ajánlott videó

Olvasói sztorik