Tech

Google: 10 millió ifjú tudósoknak

Világszerte bármely 13-18 éves diák ötletét várják, aki nyerhet 10 millió forintot és egy Galápagos-szigeteki nyaralást.

A kiírás szerint a Google érdekes, kreatív, napjaink világában jelentős projekteket vár a legragyogóbb ifjú tudósoktól. A diákok egyedül, vagy két-háromfős csoportokban jelentkezhetnek. A projekteket április 4-ig lehet benyújtani.

A jelentkezőknek kétperces videót vagy 20-kockás prezentációt kell beküldeniük, áttekintést adva a projektről, kiegészítve azt egy egyoldalas összefoglalóval. Az ifjú tudósoknak angolul kell dolgozniuk, bár fordítás elérhető azok számára, akiknek szükségük van rá. A projektekről tanárok testülete dönt.

A legjobb 60 pályázatot májusban hirdetik ki, közülük közönségszavazással választják ki a 15 finalistát. A döntős projektek készítőit a Google kaliforniai központjába utaztatják, ahol már elismert – köztük Nobel-díjas – tudósok döntik el, kik lesznek a győztesek.

Díjat három kategóriában, 13-14 évesek, 15-16 évesek és 17-18 évesek mezőnyében adnak át. A kategóriák győztesei 25 ezer dolláros ösztöndíjat nyernek, az 50 ezer dolláros csúcsösztöndíjat és a tíznapos galápagosi utazást a verseny fődíjasa kapja.

AJÁNLOTT LINKEK:

Jelentkezni itt lehet (Google)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik