Tech

Jófej hackerek törték fel az Apple alkalmazásboltját

Az Apple legújabb alkalmazásboltja az indulással egy időben fel is lett törve - bármi letölthető lesz a kalózoknak hála.

Nem kell hozzá mást tenni, mint letölteni és telepíteni egy Kickback nevű szoftvert – ez azonban nem lesz elérhető egészen februárig? Hogy miért? Mert ezek a hackerek ennyire jófejek.

Saját bevallásuk szerint a Mac App Store-ban található termékek legnagyobb része – legalábbis így az indulásnál – jó és a minőséget szerintük is értékelni kell. Akár pénzügyileg is.

A Kickback érkezésének nincs pontos dátuma: akkor lesz szabadjára engedve, mikor a készítői úgy érzik, a bolt megtelt már szeméttel, hiszen nem szeretnének a programozókkal, fejlesztőkkel kiszúrni.

Az internet a hírre vegyesen reagált. Értelemszerűen voltak azok, akik már alig várják, hogy telepíthessék; de voltak azok is, akik a kalózkodás ezen megjelenését is mélységesen elítélik. Köztes megoldásként az Apple ingyenesen próbára bocsáthatná a programokat, hogy a felhasználók eldönthessék, megéri-e valamiért pénzt kiadni.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Mac App Store megnyílt a kalózok által – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik