Tech

Az iPhone-ok szuperhőse

Az Iomega SuperHero Dock némileg komolytalan elnevezése ellenére tényleg megmentheti a napot.

Ugyanis a dock amellett, hogy feltölti az okostelefont, egyúttal lementi a rajta található információt. Persze csak azt, amiről úgy döntjük, elengedhetetlenül fontos életünk számára – legyen szó telefonszámokról vagy épp fényképekről.

Természetesen mindezt megoldhatnánk azzal is, hogy simán rádugjuk az iPhone-t a számítógépünkre és elvégzünk egy biztonsági mentést, de valóban sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnik, ha elég rádugni valamire és pont.

Valószínűleg elsősorban azon felhasználók életét könnyíti meg a berendezés, akik lusták vagy technikai tudás híján vannak a számítógépes mentés elvégzéséhez, esetleg gyakran utaznak laptop (tehát biztonsági mentő hely) nélkül.

A készülékbe egyszerűen egy SD kártyát kell helyezni, de eleve egy 4GB-os kártyával érkezik. Képes akár több iPhone-t is megjegyezni, hogy ne kelljen mindegyiknek külön szuperhőst vásárolni és kompatibilis az iPhone 4-gyel, 3-mal és 3GS-sel, illetve a harmadik és negyedik generációs iPodokkal is.

A kütyüért egyébként mintegy 15 ezer forintot kérnek el, ami akár meg is érheti, ha túl lusták lennénk manuálisan menteni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az Iomega SuperHero lementi a telefont, miközben feltölti – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik