Tech

Szilveszteri SMS-baj

A telefonhálózat még sosem bírta az újévi forgalmat. A digitális dugó azonban elkerülhető.
Kapcsolódó cikkek

Az ötletek a józan paraszti ész kategóriájából származnak, azonban mobilunkkal eltöltött utóbbi évtized szilveszteri bulijai arra engednek következtetni, hogy elkél a jótanács a panaszok – ha nem is a fejfájás – megelőzésére.

A legegyszerűbb, ha már éjfél előtt elküldjük az üzeneteket. Elég néhány perccel korábban elküldeni az SMS-eket, azonban nem érdemes kicentizni. Persze megvan az a hátránya, hogy előfordulhat, hogy az óévben érkezik meg az üzenet, viszont pontosan lehet érezni, mikorterhelődik a rendszer és mi az a pont, ahol még bírja.

Emellett mindenképp javasolt előre megírni és vázlatként elmenteni az üzeneteket, pláne, ha megelégszünk ugyanazzal az SMS-sel több címzett számára is, hiszen így akár a címlistát is jó előre elkészíthetjük. Ezzel a módszerrel éjfélkor (vagy azelőtt pár perccel) elég megnyomni a küldés gombot.

A legprofibbak persze nem akarják a szilveszteri koccintgatást SMS-ekkel megszakítani – ők igénybe veszik azt a lehetőséget, hogy az előre megírt a üzeneteket megadott időpontban küldik el. A szolgáltatók ezért ugyanakkor pluszdíjat számolhatnak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik