Tech

Sony: zene letöltés nélkül

A Sony új szolgáltatása az internettel rendelkező berendezéseire kínálja a havidíjért korlátlanul hallgatható albumokat.

A Music Unlimited nevű zenetár mintegy 6 millió számot tartalmaz, a felhasználók ezekből válogathatják össze, hogy mit szeretnének hallani a PlayStation 3 játékkonzolokon, a számítógépeken vagy a netezésre alkalmas Bravia televíziókon.

A szerdától Nagy-Britanniában elérhető fizetős szolgáltatás alig különbözik a jól ismert netes rádióktól, mint amilyen a Spotify, a Pandora, vagy a Last.fm. A szolgáltatás Európa más országaiban, valamint az Egyesült Államokban és Ausztráliában jövőre lesz elérhető.

A Sony tervei szerint a felhő-alapú zenei szolgáltatás, avagy az internetes szervereken, a felhőben tárolt zenék segíthetik termékei népszerűsítését, és alternatívái lehetnek az Apple iTunes áruházának, amely “csupán” letölthető tartalmakat kínál. Ez azonban valószínűleg csak merő ábránd, hiszen már számtalan fizetős és ingyen elérhető szolgáltató működik, az Apple áruházából vásárolt tartalmaknál pedig pont az a lényeg, hogy internetkapcsolat nélkül is hallgathatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik