Tech

Okostelefon-tesztelő robot

Egy japán cég napi 24 órában tudná minőségbiztosítási okokból strapálni a mobilokat.

A rugós gumiujj akár egész nap nyomkodja és simogatja az okostelefon képernyőjét újra és újra, amíg a gyártó – már a telefoné – úgy nem dönt, hogy a teszt elérte a célját, a mobil strapabíró.

A Japan Novel Corp. által gyártott Quality Commander (a kivételesen magyarul nem kevésbé vicces nevű Minőség Parancsnok) azonban nem csak arra programozható, hogy nyomogasson – a nyomogatás hatását figyelni is tudja. Kamerája folyamatosan fényképezi a képernyőt, hogy figyelje a telefon reakcióit, de azt is tudja ellenőrzni, hogy elindult-e egy videó (amennyiben egy nyomogatási sorozat videót kellett kiváltson). Mikrofonjával pedig a hangokat ellenőrzi.

A folyamat tehát mind a hardware-t, mind a software-t akár napi 24 órás tesztelésnek tudja alávetni, és a robot gyártója reményei szerint ezt számos telefongyártó szívesen igénybe venné.

A Minőség Parancsnok – csak ha valaki otthonra szeretne magának egy gépet, ami helyette nyomogatná a képernyőt – csupán 70 ezer dollár (ami majdnem 15 millió forint); de az alapfelszereltségű, nem okostelefonokra specializált mondhatni kistestvér már 54 ezerért (forintban 11 millióért) elvihető.

AJÁNLOTT LINKEK:

Szolgálatban a Minőség Parancsnok – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik