Tech

“Később” funkció a YouTube-on

A YouTube oldalán kívül beillesztett videók jobb felső sarkába új lehetőség került.

Mert mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ideje vagy lehetősége arra, hogy egy oldalon vele szembejött videót ott és azonnal megnézzen. Ennél már csak az kellemetlenebb, mikor végre adva lenne a lehetőség, de az ember nem találja. A YouTube az ezzel a problémával szenvedők segítségére siet a Watch Later gomb bevezetésével.

Működésének felhasználói oldalról egyetlen előfeltétele, hogy legyünk bejelentkezve a videómegosztóra – ami azoknak is könnyűszerrel menni fog, akik eddig nem regisztráltak, hiszen a Google fiókkal is van erre lehetőség.

A másik feltétel, hogy a videót az újfajta iframe-es módszerrel kell beilleszteni, hogy a gomb egyáltalán megjelenjen.

Valóban logikusabbnak tűnik felhasználói névhez kötni a “később” típusú videókat, mint egy adott számítógépen tárolt cookie-khoz (vagy magyarul sütikhez), hiszen ha épp azért nem tudjuk megnézni a videót, mert a munkahelyünkön vagyunk, akkor a munkahelyi gépen történő tárolás nem segít rajtunk különösebben.

A gomb megnyomása után egyszerűen a YouTube főoldalára kell valamikor visszatérjünk és ott már várnak ránk a videók. Egyetlen hátránya, hogy egyelőre úgy tűnik, a listából csak úgy lehet eltávolítani egy oda bekerült videót, ha az ember megnézi (de legalábbis megnyitja), ez azonban minden bizonnyal változni fog.

Alant egy példa:

AJÁNLOTT LINKEK:

Youtube Watch Later – angolul (DownLoadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik