Tech

Új design az iWiWen

Ez elsősorban azoknak lehet hír, akik már átigazoltak egy másik közösségi oldalhoz. De segít ez a halodó magyar portálon?

Az előző hét közepén külsejében megújult formában tért vissza a legnagyobb magyar közösségi oldal, azonban messze nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy számos olvasó ebből a cikkből fog erről értesülni és nem mindennapi wiwezésének köszönhetően.

A design-váltást az oldal már nyáron bejelentette és hű is maradt ígéretéhez, egy világszínvonalú külső vár bárkit, aki még elmékszik a jelszavára. Ugyanis az iWiW – mint ahogy ez közismert – folyamatosan veszíti az aktív felhasználóit az azokat jobban kiszolgáló Facebook, Twitter, Tumblr és egyéb szolgáltatók felé. Persze nagyon kevesen törlik magukat, de a legtöbben nem lépnek már be naponta. Vagy hetente.

Ez pedig nem a külsőnek, hanem a belsőnek köszönhető. Az utóbbi évek iWiW-es alakulásaival a probléma ott volt, hogy nagyon régen megelégedett az országon belüli dominanciájával és nem kongatta a vészharangot, mikor a határainkon belül felütötte a fejét a nemzetközi konkurencia. Pedig az internet nemzetközi mivoltából erre még fel is lehetett volna készülni.

Az iWiW úgy tűnik már csinálhat, amit akar, nem fogja visszaszerezni az elvesztett felhasználókat, hiszen senki nem azért hagyta ott, mert a szomszéd kertjében zöldebb volt a pázsit. Azért hagyták ott, mert a hazaiban már nem volt. Namost – folytatva a digitális képzavart – a műgyep lefektetése (hogy tudniillik egyre több facebookos elemet lehet felfedezni) senkit nem ösztönöz arra, hogy visszatérjen, csak azért mert ez hazai.

AJÁNLOTT LINKEK:

A múlt nélküli iWiW redizájn (Webisztán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik