Tech

A Facebook tudja, hogy jó voltál-e idén

Egy alkalmazás már most elárulja, amit a Télapó csak két hét múlva dönt el.

A Honda immáron hetedik éve hirdeti meg a tengeren túlon a Boldog Honda napokat! kampányát, amely igazából az év végi kiárusításnak felel meg. Nem is ez a lényeg, hanem a Facebook alkalmazásuk, amely a frappáns NaughtyOrNice-a-tron nevet viseli és képes eldönteni, hogy idén mennyire érdemeljük meg az ajándékainkat.

Az alkalmazás alapvetően a bejegyzéseinkre és kommentjeinkre koncentrál, azokból próbálja leszűrni, hogy hogyan is viselkedtünk. Néhány bejegyzést fel is dob a képernyőre – zölddel, amelyekről úgy gondolja, hogy ott épp jófejek voltunk és pirossal azoknál, amelyeknél nem. Megnézi, hogy mennyire lájkoltuk a dolgokat, majd a végén megmondja, hogy rosszak voltunk vagy jók.

Értelemszerűen az alkalmazás elsősorban az angol nyelvterületre lett kalibrálva, így például az ékezetek beolvasásával inkább nem is próbálkozik és természetesen kevésbé lesz pontos az eredményünk az angolul kommunikálókhoz képest.

Arra azonban teljesen jó, hogy egyrészt egy kis karácsonyi hangulatot terjesszünk, másrészt néhány pillanatképben megmosolyogjuk az utóbbi egy évet.

AJÁNLOTT LINKEK:

NaughtyOrNice-a-tron
Jó voltál vagy rossz? – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik