Tech

Amazon vs. Google – e-könyv háború

A Google elektronikuskönyv-áruházára válaszolva az Amazon bejelentette, hogy internetes nagykereskedők is árulhatják az online áruházának kínálatát.

Ezzel az Amazon Kindle e-olvasójának tulajdonosai az eddiginél könnyebben vásárolhatnak digitális könyveket. A terjeszkedést az indokolta, hogy az Egyesült Államok területéről hétfőtől elérhető Google online könyvesboltjában több millió könyvet olvashatnak ingyen az érdeklődők. A fizetős és az ingyen letölthető tartalmakkal együtt mintegy 3 milliót.

Ráadásul ezek szinte minden internetkapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközön megjeleníthetők, beleértve az Apple mobileszközeit és a Google androidos mobiljait is. A letölthető változatok pedig a Sony e-olvasóin, valamint a Barnes & Noble Nook fantázianevű megjelenítőjén is olvashatók.

Azonban a legnagyobb vetélytársnak tekintett – saját áruházzal rendelkező – Amazon nem engedi, hogy a saját fejlesztésű Kindle olvasóin is megjelenjenek a Google-tól vásárolt tartalmak. Ezzel szemben a könyvkiadással foglalkozó honlapokat jutalék fejében arra ösztönzi, hogy Amazon-könyveket is áruljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik