Tech

eBooks néven indult a Google könyváruháza

Online felületén több millió könyvet ingyen olvashatnak az érdeklődők.

Az Egyesült Államok területéről a hét eleje óta elérhető virtuális könyvesboltban olyan neves kiadók művei is megtalálhatók, mint a Macmillan, a Random House, illetve a Simon & Schuster. A fizetős és az ingyen letölthető tartalmakkal együtt a Google áruházából jelenleg mintegy 3 millió kötet érhető el.

A Google eBooks nemzetközi változata várhatóan a jövő év elején indul. A tartalmak eléréséhez mindössze egy internetkapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközre van szükség, azaz gyakorlatilag nincs eszköz, amely ne bírná beolvasni a Google e-könyveit. Ezalól kivétel a legnagyobb vetélytársnak tekintett Amazon, aki nem teszi lehetővé, hogy a népszerű Kindle olvasóin is megjelenjenek a Google-nál vásárolt tartalmak.

A Google tervei átrendezhetik a még csak bontakozó elektronikuskönyv-piacot, amelyet kétharmados piaci részesedéssel jelenleg az Amazon könyváruház vezet. Az internetes óriás eddig több mint 15 millió könyvet digitalizált, a gyűjtemény alapját több mint 100 ország négyszáz különböző nyelven kiadott művei alkotják.

A Forrester piackutató becslései szerint a világ digitáliskönyv-piaci bevétele 2010 végére eléri a 966 millió dollárt (200 milliárd forintot), miközben az elemzők azzal számolnak, hogy az idén eladott, elektronikuskönyvek olvasására alkalmas eszközök száma mintegy 15 millióra emelkedik.

AJÁNLOTT LINKEK:

Google eBooks
Hogy néz ki a Google e-Books? – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik