Tech

E-olvasókkal bővül az Országos Széchényi Könyvtár

Az új eszközökön elsőként a könyvtár honlapjáról szabadon hozzáférhető tartalmak lesznek elérhetők.

A My Ebook fantázianevű elektronikuskönyv-olvasókat forgalmazójuk, az AC & IP Control ajánlotta fel az OSZK Corvina Alapítványának javára. A készülék videotartalmak vetítésére is képes, így az olvasók a közeljövőben a könyvtárról és annak szolgáltatásairól is találnak majd rajta információkat.

Az OSZK a jövőben a készülékeken keresztül saját kiadványait, állományának ritka dokumentumait, illetve web- és digitális tartalomszolgáltatásait is szeretné bemutatni olvasóinak.

A 7 colos képátlójú kijelzőjének felbontása 800×480 képpont és fájdalmas módon csupán LCD képernyőről van szó, nem elektronikus tintáról. A készülék 2 gigabájt beépített memóriával rendelkezik, amely memóriakártyával tovább bővíthető.

A tervek között szerepel, hogy az elektronikus megjelenítőket az olvasók kaució ellenében haza is vihetik, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a készülékeken tárolt anyagok másolásvédettek legyenek. Ebben az esetben akár a könyvtár különlegességeit, egyedülálló értékeit, például a felbecsülhetetlen kódexek fotókópiáit is az olvasókra tölthetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik