Tech

Nosztalgia képernyőkímélés

Lehetőség van a Vista és a Win7 alá is visszahozni a régi szép idők XP-s élményeit.

Már a Windows Vista is elfelejtette az XP ezen gyöngyszemeit, melyek még a 2000-es évek elején is (bár persze főleg a ’90-es években) oly csodálattal töltötték meg az emberek lelkét. Valljuk be, annak idején igenis az egyéniesítés egy komoly mérföldköve volt, hogy milyen képernyőkímélőt használt. Az igazán menők az alapfelszerelés mellé a netről is töltöttek.

De a munkaőrült XXI. század elfelejtette, milyen is hátradőlni és a képernyőn villózó effekteket nézni. Persze a képernyők sem olyanok már, amiket nagyon kímélni kellene, de nem ez a lényeg.

A WinMatrix fórumon egy úriember visszahozza az élményt azoknak, akik igénylik. A letöltendő fájl kicsomagoláa után egy egyszerű exe fájlt kell elindítani és az egy mappányi .scr kiterjesztésű képernyőkímélővel lát el minket – mindegyike az eredeti XP csomag része volt. Ezek után egy egyszerű jobbklikk-telepítés kombináció kell már csak és kész is vagyunk.

Előfordulhat, hogy egyes kímélőket többször kell telepíteni, de nincs olyan, amit ne fogadna be a Vista vagy a Windows 7.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hiányoznak az XP képernyőkímélők? – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik