Tech

Milyen a Google Nexus S?

A Samsung adta a hardvert, a Google a szoftvert, de milyen a végeredmény?

A Google Android csapat közvetlen együttműködésében készült a telefon, így az elvárásaink nyugodtan lehetnek magasak. A 4 colos képernyőátmérőn az Android legújabb verziója, a 2.3, vagyis a Gingerbread mutatja be képességeit. Mint ahogy a Nexus One esetében, jelenleg is csupasz operációs rendszert kapunk, vagyis nincsenek harmadik fél által fejlesztett programok telepítve.

A december 16-án debütáló telefon külsejének alapját a Samsung Galaxy S adta, így nem kellett nulláról felépíteni. Mivel ez a Google második telefonja, annyira nem meglepő lépés, hogy immáron – szemben a Nexus One-nal – viszonteladóktól lehet majd beszerezni.

Az okostelefon pont azt nyújtja, amit elvárunk tőle: gyorsabb, mint elődje, gyönyörű az AMOLED képernyője és az aksija is pompásan teljesít – 6 óránál is többet bír intenzív használat mellett. A Wifi, a bluetooth és a GPS kommunikáció problémáktól mentes, de be van építve az úgynevezett Near Field Communication is, aminek segítségével például hitelkártyák helyett használható. Konkrétan egy erre alkalmas érzékelőhöz kell csak közel vinni és az előbb felsorolt csatlakozások nélkül is képes kommunikálni. Persze igazán akkor lesz vagány ez a funckió, ha a jövőben az összes telefont felvértezik ezzel a technológiával.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mit tud a Google Nexus S? – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik