Tech

Franciaországba menekült a WikiLeaks

Az Amazon után továbbköltözött a szivárogtató portál egy része.

Az is kiderült, hogy olyan sok volt az informatikai támadás, hogy a WikiLeaks elég rendszeresen országot és szervert vált, így azt sem tudhatni, hogy másnap nem máshol lesz-e. Ám arra is fény derült, hogy a tartalmak nagyobb része továbbra is a svéd fogadó portálhoz, a Bahnhofhoz tartozik.

A WikiLeaks tartalmainak egy részéhez tartozó IP cím valóban az OVH-hoz vezet, amelynek székhelye az észak-franciaországi Roubaix-ban található. Az Európa egyik legjelentősebb fogadó portáljának számító OVH nem kívánta kommentálni a bejelentést.

Joe Lieberman szenátor, az amerikai szövetségi felsőház nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerdán jelentette be Washingtonban, hogy az Amazon.com letiltotta szervereiről a WikiLeakset.

A portál a Twitter közösségi oldalon erősítette meg a hírt: A Wikileaks szervereit kirúgták az Amazonról. Szólásszabadság a szabad emberek hazájában. Nos, akkor a dollárjainkból ezentúl Európában alkalmazunk embereket.

Az Amazon azután tiltotta le a szivárogtató portált, hogy a szenátus részéről megpróbálták kideríteni, hogy milyen kapcsolat fűzi a WikiLeakshez. A portál azután választotta az Amazon Web Servicest, hogy vasárnap, az amerikai diplomáciai iratok közlésének napján weblapja a svédországi portálon súlyos internetes támadásnak volt kitéve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik