Tech

Karórába csomagolt okostelefon

A Sony Ericssonnak köszönhetően a csuklónkról elérhetjük bármely Android 2.x operációs rendszerű telefonunkat.

A Knight Riderből és kémfilmekből ismert “okoskaróra” már egy jó ideje a Sony Ericsson vesszőparipája. Eddigi sikertelenségét főleg az alacsony funkcionalitásnak és a magas áraknak köszönhette, de a LiveView most ezen változtathat. A bluetooth-szal csatlakoztatható eszköz számos lehetőséget ígér.

Az 1,7 colos képernyő tetején egyből két gombot találunk – az egyik a bekapcsolásra, míg a másik az aktuális menüpont kiválasztására szolgál. Az iPod nano karórák után reflexból érintőképernyőt sejtenénk, de sajnos (vagy mégse?) nem ez a helyzet, hiszen a készülék négy oldala nyomásérzékelőivel tudunk navigálni.

A karórát az androidos telefonnal csatlakoztatni gyerekjáték és értelemszerűen ezen lépés után indul csak el a móka. Olyan mini alkalmazásokhoz férünk hozzá a mini képernyőn, mint az SMS, Facebook, Twitter, RSS, “találd meg a telefont” és a naptárunk. Az összes alkalmazás nagyjából ugyanazt a rendszert követi: megnyitás után az üzenetek között vízszintesen tudunk haladni, a felső gomb megnyomásával pedig a telefonon tudunk válaszolni, de egyből a szükséges képernyő fogad, mikor elővesszük.

Különösen hasznos lehet a szó szerinti tömegközlekedés során, mikor nincs helyünk előkeresni okostelefonunk. Összességében azért el kell mondani, hogy bár sokkal olcsóbb, mint elődei, ha csak nem érzünk ellenállhatatlan vágyat beszerzésére, még várjunk, mivel számos kijavításra váró hibával bír mind a szoft-, mind hardver szempontjából.

AJÁNLOTT LINKEK:

Sony Ericsson LiveView teszt – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik