Tech

Közös fórumot hoztak létre az infokommunikációs klaszterek

Az erről szóló megállapodást Miskolcon írta alá 5 szervezet.

Az Első Magyar E-közigazgatási, Informatikai és Innovációs Klaszter, az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter, a Mobilitás és Multimédia Klaszter, a Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter és a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter együttműködési megállapodást írtak alá, melynek eredményeként megalakult az “Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma”.

Az aláírók keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyarország “high-tech krémjét” képviselő infokommunikációs klaszterek nemcsak innovációs menedzsment-tudást és kapcsolatokat osztanak meg egymással, hanem közös fejlesztéseket is indítanak a jövőben.

Az öt szervezet összesen 220 tagot képvisel, amelyek közül 180 kis- és középvállalkozás, és összesen 5.000 magasan képzett munkavállalót foglalkoztatnak. Az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fórumához csatlakozó szervezetek által képviselt innovációs projektportfolió értéke meghaladja a 15 milliárd forintot.

Nemcsak az Európai Uniónak, hanem Magyarországnak is szüksége van világszínvonalú IKT klaszterekre, hogy minél több magyar ötletből születhessen high-tech világpiaci termék. E cél érdekében szükséges az ország legjobb IKT katalizátorait összefogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik