Tech

A Kinect népszerűbb, mint az iPad

A Microsoft kamerarendszeréből 25 nap alatt 2,5 millió darabot adtak el.

Az iPades összehasonlítás azért nagyon ijesztő, mert az előző hónapban az Apple táblagépe lett a a valaha leggyorsabban adoptált elektronikai eszköz. Hogy mennyire elképesztő, hogy erre a Kinect egyetlen hónap alatt rá tud verni – méghozzá kétszeresen -, tudni kell, hogy az iPad előtt a DVD lejátszó volt az utolsó ilyen népszerű eszköz; és az nem a közelmúltban volt.

A Microsoft számításai szerint az ünnepekig nem áll meg a lendület és további 2,5 millió példánnyal lesz gazdagabb a lakosság – ennek megfelelő pénzösszeggel pedig a gyártók és a kereskedők. A lendületvesztés egyébként pont az ünnepek miatt nem valószínű – sláger ajándék lesz a tengeren túlon.

Az Xbox kiegészítője egyébként valószínűleg azért ennyire népszerű, mert tényleg nem igényel semmilyen előismeretet a játékok használatáról. Nyilván minden játék eleje arról szól, hogy a játékos megismerkedjen az irányítással, de annak akkor is nehezebb, aki még életében nem látott kontrollert. Ugye ez az, amivel a Kinect nem rendelkezik.

AJÁNLOTT LINKEK:

Sláger már a Kinect? – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik