Tech

Rendszámtrükk Kínából

Bond-filmekben használt rendszámtáblákat találtak a rendőrök a római repülőtéren. A Kínában feladott elsötétíthető rendszámok a nápolyi piacra tartottak.

Az utcai kemerák és a traffipaxok, magyarul a fényképek és a bírságok elkerülésére képes legújabb rendszámtábla-technológiát foglaltak le a római reptéren. Ha valaki nem tudta volna, hogy ilyen létezik, hát irány a Google. A rendszámtrükkök számosak és változatosak.

A Kínából érkezett “termékből” közel száz darabot foglaltak le a ciampinói hatóságok. Az elsötétíthető táblákról ráadásul már első ránézésre kiderült, hogy nem házi sufnituningról, hanem fejlett technológiáról van szó.

A lefoglalt kütyük úgy működnek, hogy a jármű vezetője távirányítóval a kezében – anélkül, hogy kiszállna a kocsiból – fekete színű panellel tudja lefedni az első és a hátsó rendszámtáblát. Ugyanígy szimpla klikkeléssel el tudja tüntetni a rendszámot fedő elemet.

A kínai szállítmányt egy nápolyi vállalkozó rendelte meg, darabonként hat eurót fizetett a rendszámtáblákért, melyeket azután 220 euróért kínált az autósoknak.

A Ciampinón lefoglalt rendszámtáblák azonban csak a jéghegy csúcsának számítanak. A rendőrség attól tart, hogy a trükkös rendszám hamarosan elárasztja Itáliát. Ezért arra figyelmeztettek, hogy a rendszámot elsötétítő autósok 1559 euró (426 ezer forint) bírságot kockáztatnak és jogosítványuk bevonását.

Az alábbi videón ugyanarra a témára láthatunk egy másik variációt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik