Tech

A Wi-Fi jövője a Mi-Fi?

A Mi-Fi egy olyan, az okostelefonoknál is kisebb kütyü, ami telefonhálózaton fogadott jeleket alakít Wi-Fi-vé.

Így nincs arra szükség, hogy egy család minden tagjának minden eszköze mobilnettel vagy telefonon kapcsolódjon rá a szolgáltató 3G-kapcsolatára, hanem a Mi-Fi egymagában csatlakozik, minden más eszköz pedig rajta keresztül kapja az információt. Ezzel családonként egy-két internetcsomag kifizetése bőven elegendő ahelyett, hogy minden egyén minden eszközéért fizetni kelljen.

A Mi-Fi ráadásul amellett, hogy 3 és 4G-s hálózatra is képes csatlakozni, normál használat esetén olcsóbb megoldás, és egyre jobb sebességet képes biztosítani minden egyes új kiadással.

Az online kapcsolatok terén a másik trend épp ellenkező, vannak azok a gyártók és (főleg) kiszolgálók, akik szerint a következő 10 évben olyan eszközökbe is kerül majd 3G-chip, amire nem is számítanánk – például így lenne kapcsolatban az internettel a hűtőnk vagy egyéb háztartási gépünk. Mindezt azért, mert a szolgáltatás és a technológia ára annyira olcsó lesz, hogy kvázi nem éri majd meg nem beletenni, ha egyszer van rá lehetőség.

A mai napon a Mi-Fi tűnik meggyőzőbbnek, de hogy 10 év múlva mi lesz, nagyjából akkora pontossággal lehetett megjósolni, mint 10 évvel ezelőtt. Ugye emlékszünk még a Windows 95-re?

AJÁNLOTT LINKEK:

Az online kapcsolódás jövője – angolul (CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik