Tech

RockMelt – közösségi böngésző?

Vasárnap óta letölthető a RockMelt béta verziója, amely erős közösségi jellegével szeretne berobbanni.

Persze nem a RockMelt az első, aki nekimegy az immáron erőteljesen közösségi online világ kiszolgálásának problémájának. A Flock – amely 3.0-s verziójától szintúgy Chromiumot használ majd a fedő alatt – már 5 éve dolgozik egy ideális megoldáson.

A régi motorosok, mint az Explorer vagy a Firefox, de az olyan “újoncok” is, mint a Chrome nagyrészt kiegészítőkkel, plug-inekkel kezelték felhasználóik közösségi igényeit. Ezen kiegésztők egyike-másika nagyon jól működik, míg egy csomó használhatatlan és rossz. A gyártók szempontjából igen nehéz a helyzet, hiszen nagyon vékony és halván vonal választja el a közösségi funkcionalitást és a rossz böngészési élményt.

A RockMelt egyenesen a böngészőbe építette például a Facebook alkalmazást, amely minden egyes alkalommal betöltődik, mikor megnyitjuk a böngészőt. Ennek köszönhető, hogy egyetlen kattintásra vagyunk online ismerőseinktől és közösségi hírfolyamunktól.

S míg szépen integrálja a böngésző a Facebook, a Twitter és egyéb oldalak RSS csatornáit, addig funkcionalitásának záloga pont ezeken múlik: szerver-túlterheltség esetén a közösségi vonások be se töltődnek, vagy rosszabb esetben instabillá teszik a böngészőt.

A probléma kurrens és mindenképp megoldásra vár, azonban a RockMelt is addig ideális megoldás, amíg minden hiba nélkül halad.

AJÁNLOTT LINKEK:

A RockMelt részletes kritikája – angolul (Mashable!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik