Tech

Visszatér az XPS

A Dell egykoron világelső, későbbiekben csúfos hanyatlással birkózó laptopcsaládja ismét feléledhet.

Az eredeti elgondolás szerint a vonal minden gépe XPS, vagyis Xtreme Performance System (magyarul Extrém Telejesítményű Rendszer) lett volna, s míg az első darabok meg is feleltek az igen magasra állított elvásároknak, az olyan gépek, mint az Adamo XPS vagy a Studio XPS keveset tettek azért, hogy öregbítsék az anyavállalat hírnevét.

Azonban a Dell továbbra is úgy gondolja, hogy a színvonalas laptopokra igenis van kereslet, ráadásul bőven képesek versenyezni az asztali gépekkel mind színvonalban, mind árban.

Az újonnan bemutatott Dell XPS 14, 15 és 17 hüvelykes képernyőátmérővel érkezik a boltokba, azonban a háztető alatt lévő motor(ok) indokolhatja az X-et az XPS-ben.

A Core i5 illetve i7 processzor, az NVIDIA GeForce 400M grafikai kártya, a JBL hangosítás, amellyel önmagában is egyedi darabbá válna ez a laptop, de az alulról megvilágított billentyűzet és a beépített HD webkamera mind-mind olyan, amely miatt érdemes megállni a Dell újdonsága mellett, ha laptopban gondolkodnánk.

Két szépséghibája persze ennek a rendszernek is van. Egyrészről maga a külső, ami persze egyéni vélemény kérdése, másrészről, hogy az alapból belerakott akkumulátor az átlagnál jóval kevesebbet bír el, így vagy a konnektorhoz vagyunk kötve, vagy szükséges lesz a 14 colos gép 900 dolláros (azaz kb. 200 ezer forintos) árán felül is beruháznunk.

Összességében elmondható, hogy egy nagy teljesítményű multimédiás, gyilok játékgépről van szó, ami az aksis hibáját leszámítva bőven megéri a pénzét.

AJÁNLOTT LINKEK:

Dell XPS 14 review (Engadget)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik