Tech

Mobilosok nyerték az IBM városfejlesztési pályázatát

Mobiltelefonnal vagy webkamerával készült pályamunkákkal mutathatták be a jelenlegi városi élet problémáit és azok lehetséges megoldásait.

Az augusztusban meghirdetett Smarter Cities versennyel azokat az újító szellemű, kreatív megoldásokat keresték, amelyek hozzásegíthetnek a hatékonyabban működő, élhetőbb városok kialakításához. A megmérettetésre a magyar Facebook-használók jelentkezhettek azzal a feltétellel, hogy ötleteiket profi eszközök mellőzésével rögzítik, mert a zsűri nem a látványos effekteket, hanem a tartalmat értékelte.

A versenyzők többsége forgatókönyvíró, színész és rendező is volt egy személyben, de díjat csak egy kategóriában osztottak. A szeptemberi határidőig összesen 34 kisfilm érkezett.

Az alkotások közül a zsűri a mobiltelefonos kátyúriasztási és parkolóhely-keresési megoldást találta a legjobbnak. Második helyezett lett a “mozgómegállós, soha meg nem álló” tömegközlekedési eszköz, míg az intelligens bevásárlólista, amelyet a háztartási gépek diktálnak, a harmadik helyezést érte el.

Az első három díj mellett különdíjban részesítették a legszórakoztatóbb, illetve a közösségi oldalon legkedveltebb és legtöbbször megosztott videót.

AJÁNLOTT LINKEK:

Pályaművek
Videómontázs a pályamunkákból

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik