Tech

Ébresztőóra a számítógépnek

Időt és (villamos)energiát spórolhatunk a SmartPower nevű programnak köszönhetően.

Ennek a programnak eleve benne kellett volna lennie a Windows minden egyes verziójában. A Windows Servereken arra eddig is volt lehetőség, hogy a hálózaton lévő felhasználóknak, gépeknek meghatározhassuk, mikor van munka és mikor nem léphet be senki.

De a SmartPower nemhogy csak arra képes, hogy meghatározott napokon, meghatározot időpontokban leállítsa magát – ez pláne akkor hasznos, ha sűrűn bekapcsolva felejtjük a gépet. Emellett azonban azt is beállíthatjuk a számítógépünknek, hogy mikor ébredjen fel.

A programnak megmondhatjuk, hogy legkésőbb éjjel kettőkor hibernálja magát, majd közvetlenül azelőtt kapcsoljon be, mielőtt beérünk az irodába, vagy mielőtt leülnénk elé. Így számunkra úgy tűnhet, hogy a gép folyamatosan fut, de valójában áramot spórolunk és kíméljük az alkatrészeket.

A hiánypótló program emellett olyan beállításokra is képes, hogy éjjel 2-kor leáll, kivéve, ha épp fut egy program, vagy épp egy letöltés van folyamatban. Összességében elmondható, hogy egy ilyen alkalmazásnak eleve részének kellene lennie az ablakos operációs rendszernek.

AJÁNLOTT LINKEK:

SmartPower telepítés
Set your computer to sleep and wake up on a schedule with SmartPower (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik