Tech

71″ a világ legnagyobb 3D-s LCD TV-je

Hetvenegy col, azaz mintegy 180 centiméter képátlójú a világ "legszélesvásznűbb" 3D LCDTV-je, amelyet elsőként Japánban mutattak be a nagyközönségnek.

A tajvani AU Optronics új kijelzőcsaládjának legnagyobb darabját, a 21:9-es képarányú CinemaScope HD (CSHD) felbontású 3D-s tévét polarizált lencséjű 3D-s szemüveggel lehet nézni. A méret mellett a tökéletesebb képminőséget LED-es háttérvilágítással és 240 hertzes képfrissítési frekvenciával érték el.

A speciális szemüveg nélkül is térhatású megjelenítésre képes LCD-kijelzők kategóriájában egy 65 colos (165 centiméteres) modellel jelenik meg a tajvani gyártó. Ez a készülék a szabvány 1080p HDTV felbontás négyszeresével, azaz 4096×2400 pixellel rendelkezik.

A különleges kijelzőkkel együtt az iparág egyéb újdonságait Japánban a Flat Panel Displays 2010 szakvásáron, a jövő héten láthatják az érdeklődők.

Szakértők szerint a nagyobb, gyorsabb kijelzők megjelenésével a kisebb térhatású tévék árának csökkenésére lehet számítani. A nagyfelbontású műsorok és lemezen megvásárolható tartalmak elterjedése azonban csak akkor várható, ha a hagyományos DVD-lemezeket leváltó Blu-ray lemezek elterjednek. A négyszeres HD-felbontással számolva egy 50 gigabájtos Blu-ray lemezre legfeljebb 120 perces filmet lehet tárolni.

AJÁNLOTT LINKEK:

AUO showcase World’s Largest 71 inch 21:9 3D LCD TV Panel (Oled-Display.net)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik