Tech

Androidos 3D telefonok

A Sharp Japánban indítja útjának két, a Galapagos családból származó, 3D kijelzős mobilját.

A Galapagos 003SH és 005SH nagyon hasonló telefonok. Mindkettő egy gigahertzes Snapdragon processzorral fut, mindkettőre Android 2.2-es operációs rendszert telepítettek, de ami a legvagányabb, hogy mindkettőnek 3D lehetőséggel ellátott, 3,8 col átmérőjű képernyője van.

Az egyetlen különbség köztük, hogy a 005SH hátából egy teljes QWERTY billentyűzet csúsztatható elő; cserébe viszont a 003SH-nak 9,6 megapixeles a kamerája. Persze a klaviatúrás testvérnek sincs szégyellni valója a maga 8MP-ével.

A 3D képernyők – ahogy az manapság már elvárható – külön szemüveg használata nélkül is működnek, bár arról egyelőre kevés az információ, hogy pontosan hogyan is lehet kihasználni ezt a lehetőséget. Mivel manapság az okostelefonok egyre inkább kézi konzolokra hasonlítanak, arra lehet tippelni, hogy a játékok terén mutatkozik meg a térhatás és nem a telefonálás vagy az SMS-ezés közben.

Immáron úgy tűnik, ettől nem függetlenül jelentette be a Capcom, hogy Androidra olyan játékokat “3D-sít” mint a MegaMan vagy a Resident Evil: Degeneration. És hol vannak az első androidos 3D telefonok? Pontosan.

A 003SH decembertől, testvére jövő év februárjától elérhető – sajnos egyelőre csak Japánban.

AJÁNLOTT LINKEK:

Sharp to Launch Two 3D Android Handsets in Japan (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik