Tech

Napelemes laptop

Az AU Optronics kagylójának egyik fele a jól megszokott képernyő, míg a másik fele napelem.

A Logitech novemberben megjelenő, elemeket nem igénylő, napelemes billentyűzete elbújhat az AU Optronics napelemes billentyűzete mellett. Ez utóbbi gyártó klaviatúrája ugyanis nemhogy napelemes, hanem maga a napelem.

A tajvani cég természetesen nem állítja, hogy egy egész laptopot tudna kizárólag megújuló energiával futtatni, azonban az akkumulátorok életét – legalábbis saját bevallása szerint – jelentősen meghosszabítja.

A 2,1mm vastag, 14 colos “érintőképernyő” azonban nem csupa napfény és szivárvány. Ugyanis teljes napfényben valószínűleg a vele szemben elhelyezkedő képernyő láthatósága romlik jelentősen, míg egy szobán belül nem feltétlenül jut annyi energiához a napelem, hogy megérje alkalmazni.

Mindemellett a gépelés közben is a felület egy jelentős részét eltakarjuk, ráadásul maga a folyamat is szokatlan lehet, hiszen az informatika évtizedei alatt már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a tasztatúra billentyűinek alakja, formája van, ráadásul visszaugranak lenyomás után, vagyis ujjainkkal érezhető feedbackhez jutunk minden egyes lenyomásnál.

Míg ennek hiánya egy okostelefonnál nem annyira zavaró, kérdéses, hogy egy hosszabb dokumentum begépelése közben milyen érzés, ha nincs érzés. Jövő héten kerül bemutatásra Japánban, akkor minden kiderül.

AJÁNLOTT LINKEK:

AU Optronics Unveils A Solar Touch Keyboard (TechCrunch)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik