Tech

A Facebookon a Magyar Tudomány Ünnepe

Idén először követhető a határokon innen és túl is megtartott MTÜ a Facebookon is.

Az egy hónapon keresztül zaljó rendezvénysorozat minden részlete felkerül a közösségi oldalra. Megismerhetővé válnak fotók, előzetesek, az eseményekről készülő beszámolók, tudósítások, valamint az előadókról szóló ismertetők is. Az MTÜ kiemelt programjai november 4-8. között lesznek a Magyar Tudományos Akadémia budapesti székházában, ahol külön programok várnak a diákokra.

Az MTÜ a Facebookon is várja mindazok aktív részvételét, akik szeretnének többet tudni a baráti hálózatok és a sikeres karrier összefüggéseiről, megismernék MOGI-t, a magyar robotkutyát, érdeklődnek a digitális világ vagy Magyarország XX. századi történelme iránt. A közösségi oldalon bárki elmondhatja véleményét vagy kérdéseket tehet fel.

A legaktívabb Facebook felhasználók betekintést nyerhetnek az Akadémia egyes kutatóintézeteibe, megnézhetik például azt a laboratóriumot, ahol a vörösiszap összetételének vizsgálatát végezték az MTA munkatársai vagy egy VIP-kirándulás keretében ellátogathatnak a Piszkéstetői Obszervatóriumba.

Az Akadémia 1997 óta emlékezik meg a Magyar Tudomány Ünnepéről, 2003-ban pedig az Országgyűlés hivatalosan a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította november 3-át, azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak éves jövedelmét ajánlotta fel a tudós társaság megalapítására.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Magyar Tudomány Ünnepe (hivatalos oldal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik